17 Ekim 2014 Cuma

Tsarska turşiya


Malzemeler:

1 baş lahana;
1 baş karnabahar;
Yarım kilo havuç;
Yarım kilo kırmızı biber;
1 adet kereviz yaprak kısmı ile;
1 demet maydanoz;
1 litre sirke;
1 su bardağı zeytinyağı;
Yarım su bardağı şeker;
Tuz.

Hazırlanışı:



*Tüm sebzeleri doğrayın ve harmanlayın.

*Sirke, zeytinyağı tuz ve şekeri kaynatın.

*Hazırladığınız marinayı sıcak sıcak sebzelerin üzerine dökün, kapak ile kapatıp 1 saat bekletin.

*Kıyılmış sebzeleri ve bıraktıkları suyu kavanozlara paylaştırın,  her kavanoza 1 çorba kaşığı sirke ekleyin.

*Kavanozların kapaklarını güzelce sıkın  ve sıcak su dolu tencereye koyup 3-4 dakika kaynatın.

*Sebzeler kıtır olması için kaynama süresine dikkat edin, en fazla 4-5 dakika.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder