Malzemeleri:
3 adet kereviz sapları ve yaprakları ile;
5-6 adet yeşil soğan;
100-150 gr. kuru kayısı;
1 adet portakalın suyu;
Hazırlanışı:
*Dibi daha dar olan tencereye zeytinyağı koyun.
*Dibi daha dar olan tencereye zeytinyağı koyun.
*İri doğranmış kereviz sapları ve yaprakları tencereye yayın, üzerine yeşil soğanları yerleştirin.
*Sonra bir sıra kereviz dilimleri dizin, onların üzerine üçe kesilmiş kuru kayısı
serpiştirin.
*Tekrar kereviz dilimleri dizin ve kayısı serpiştirin.
*Yemeye bir portakalın
suyunu ve yarım bardak su ekleyin.
*Kerevizler kararmaması için
üzerine ıslatılmış yağlı kağıt serin ve cam tabak ile bastırın.
*Yemeyi ilk beş dakika hızlı, sonra kısık ateşte pişirin.
*Kereviz yemeğini soğutun,
servis tabağına tencereyi ters
çevirerek alın.
Afiyet olsun.
Bu şahane tarifler için teşekkür ederim.malzemelerin birbiryle uyumu müthiş.yeni lezzet arayanları da klasik mutfak sevenleri de mutlu edecek bir blog.tebrik ediyorum.
YanıtlaSil