1-2 adet tavuk göğsü (büyüklü ve kişi sayısına göre);
1 demet ıspanak;
1 adet soğan;
3-4 diş sarımsak;
1-2 çorba kaşığı dolmalık fıstık;
5-6 adet kiraz domates;
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri;
Yarım su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri;
Kara biber;
Tuz;
Marine sosu için:
Yarım su bardağı şili sosu;
2 diş sarımsak;
Yarım su bardağı zeytin yağı;
2 dal melisa otu.
*Melisa otunu, sarımsakları,
zeytinyağı ve çili sosunu blender ile karıştırın.
*Tavuk etleri ince filetolara kesip
hazırladığınız sosa batırın ve buzdolabında
yarım saat dinlendirin.
*Zeytinyağında soğanları sote edin
sonra eklediğiniz dolmalık fıstıklar
kızarıncaya kadar çevirin, sonra ıspanağı koyun. Ispanaklar
yumuşayınca
ocaktan alın , kara biber ve
parmesan peynirini ekleyip karıştırın.
*Yağısız tavada kızartığınız etleri fırın kabına dizin, üzerine ıspanak sotesini
*Yağısız tavada kızartığınız etleri fırın kabına dizin, üzerine ıspanak sotesini
yaydırın.
*Yemeği üzerine mozzarella peyniri ve domatesleri serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.
*Yemeği üzerine mozzarella peyniri ve domatesleri serpiştirdikten sonra önceden ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder