12 Mart 2017 Pazar

Ispanaklı tavuk eti



Malzemeler:
1-2 adet tavuk göğsü (büyüklü ve kişi sayısına göre);
1 demet ıspanak;
1 adet soğan;
3-4 diş sarımsak;
1-2 çorba kaşığı dolmalık fıstık;
5-6 adet kiraz domates;
Yarım su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri;
Yarım su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri;
Kara biber;
Tuz;
Marine sosu için:
           Yarım su bardağı şili sosu;
           2  diş sarımsak;
           Yarım su bardağı zeytin yağı;
           2 dal melisa otu.

       Hazırlanışı:




           *Melisa otunu, sarımsakları, zeytinyağı ve çili sosunu blender ile karıştırın.

           *Tavuk etleri ince filetolara kesip hazırladığınız sosa batırın ve buzdolabında
             yarım saat dinlendirin. 

            *Zeytinyağında soğanları sote edin sonra eklediğiniz dolmalık fıstıklar                                        
              kızarıncaya kadar  çevirin, sonra ıspanağı koyun. Ispanaklar yumuşayınca
              ocaktan alın , kara biber ve parmesan peynirini ekleyip karıştırın.



            *Yağısız tavada kızartığınız etleri fırın kabına dizin, üzerine ıspanak sotesini
              yaydırın.

            *Yemeği üzerine mozzarella peyniri ve domatesleri serpiştirdikten sonra  önceden                       ısıtılmış  fırında 10-15 dakika pişirin.

           Afiyet olsun.                    


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder