Malzemeler:
1 litre süt;
1 adet yumurta;
Yarım su bardağı şeker;
4 çorba kaşığı un;
2 çorba kaşığı tereyağı;
Yarım kutu süt krema;
1 adet vanilya;
Ceviz, çilek ve muz.
Hazırlanışı:
*Yumurta ve şekeri güzelce çırpın, unu ve vanilyayı ekleyip
karıştırmaya devam edin.
*Biraz süt ekleyerek karışımı seyreltin ve yavaş yavaş
kaynayan süte yedirin.
*Pudingi güzelce pişirin, gereğinden biraz daha koyu olacak
merak etmeyin.
*Pudingi ocaktan aldıktan sonra içine 2 çorba kaşığı tereyağı
katın, ve tamamen soğuması işin bekletin.
*Soğumuş pudingi 2-3 dakika mikser ile çırpın.
*Sonra yavaşça kaşık ile, katılaşıncaya kadar çırptığınız süt
kremasını ekleyip karıştırın.
*Hemen tüketecekseniz
hazırladığınız pudingi üç kaba paylaştırın.
*Birinci kaba iri dövülmüş ceviz, ikincisine muz, üçüncüsüne
de çilek koyun.
*Öğütülmüş bisküvi tabanına üç kaptan birer büyük kaşık koyup,
üzerine öğütülmüş ceviz ve meyve ile süsleyiniz.
*Meyvelerin rengi çabuk solduğu için, hemen servis öncesi pudinge ekleyin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder