Malzemeler:
4 adet patlıcan;
300 gr. kıyma;
1 adet büyük boy soğan;
3-4 diş sarımsak;
3 adet domates;
Bir tutam maydanoz;
Kara biber;
Kimyon;
Pul biberi;
Zeytinyağı;
Tuz.
Hazırlanışı:
*Patlıcanları sap kısımlarına 1-2 cm kala boylaması ile
dilimleyip, tuzlu suda bekletin.
*Kıymayı tuz, kara biber, kimyon ve pul biberi ile yoğurun.
*Rendelenmiş domateslerin çiğlik kokusu gidene kadar 1-2 çorba
kaşığı zeytinyağında çevirin, kara biber, tuz ve iri doğranmış 3-4 diş sarımsak
ile lezzetlendirin. Ocaktan indirdikten
sonra ince kıyılmış maydanoz ekleyin.
*Fırın kabın dibine iri halka şeklinde kesilmiş soğanı
serpiştirin. Üzerine havlu kağıdı ile
kurutulmuş patlıcanları yaydırın.
*Bir miktar patlıcanları fırında pişirdikten sonra, kıymayı
patlıcan dilimlerin arasına yerleştirin.
*Patlıcan kebabın üzerine domates sosunu gezdirin ve 25 – 30 dakika daha fırında pişirin.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder