Malzemeler:
İç malzemesi:
500 gr. kuş başı dana eti;
1 adet orta boy soğan;
1 adet orta boy patlıcan;
1 adet havuç;
1 adet patates;
1 su bardağı bezelye;
Yarım tatlı kaşığı biber salçası;
Kara biber;
Kekik;
Tuz.
1 adet yufka;
1-2 çorba kaşığı tereyağı.
Kebabın üzeri için:
1 su bardağı rendelenmiş kaşar;
2 çorba kaşığı un;
1 su bardağı süt.
Hazırlanışı:
*Zeytin yağında etleri
ve soğanı yumuşayana kadar soteleyin.
*Küp şeklinde kesilmiş patlıcanı patatesi ve havucu kızartın.
*Sote ettiğiniz etlere biber salçası, baharatları ve
kızartılmış sebzeleri ekleyin.
*Yemeği dikkatlice karıştırın , ocaktan alın ve biraz soğuması
içi bekletin.
*Yufkadan tabak büyüklüğünde yuvarlaklar kesin ve her birini
tatlı kasesine yerleştirin, dibine bir parça yufka koyduktan sonra
hazırladığınız harçtan koyun.
*Kasenin dışında kalan yufkaları dolguyu kapatacak şeklinde
toplayın, kaseyi ters çevirerek fırın kabına yerleştirin.
*Beşamel sosu hazırlamak için 2 çorba kaşığı unu 1 tatlı
kaşığı tere yağında kavurun ve 1 su bardağı soğuk sütü yavaş yavaş yedirin. Tuz
ile lezzetlen dirin.
*Sultan kebabın üzerine
beşamel sosu dökün ve rendelenmiş kaşar serpiştirin.
*Üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin.
*Arzu ederseniz sultan kebabını domates sosu ile servis
edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder