Malzemeler:
500 gr.
dana kıyma;
Yarım su bardağı kırılmış pirinç;
1 adet
yumurta;
3 adet
orta boy soğan;
1 tatlı kaşığı
biber salçası;
2 adet
domates;
Yarım su bardağı un;
Yarım su bardağı zeytin yağı;
Kara
biber;
Kimyon;
Pul
biber;
2 adet
defne yaprağı;
Bir tutam maydanoz.
Tuz.
Hazırlanışı:
*Kıymaya
1 adet kıyılmış soğan, 1 yumurta, kırılmış
pirinç, kara biber, pul
biber, kimyon ve tuz katarak
güzelce yoğurun.
*Yayvan
tencerede piyazlık doğranmış 2 adet
soğanı zeytin yağında sote
edin, soğanlar yumuşayınca
biber salçası ve rondo da
kıyılmış domatesleri ekleyin.
*
Biraz çevirip 2 çorba
kaşığı un katın, karıştırmaya devam edin.
Yavaşça soğuk 3-4 bardak
su döküp sulandırın. Defne yaprağı ile lezzetlen dirin.
*Kısık ateşte
pişirmeyi tamamlayıp, kıyılmış maydanoz serpiştirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder