15 Ocak 2017 Pazar

Sulu köfte



Malzemeler:
500 gr. dana kıyma;
Yarım su bardağı kırılmış  pirinç;
1 adet yumurta;
3 adet orta boy soğan;
1  tatlı kaşığı  biber  salçası;
2 adet domates;
Yarım su bardağı un;
Yarım su bardağı zeytin yağı;
Kara biber;
Kimyon;
Pul biber;
2 adet defne  yaprağı;
Bir tutam maydanoz.
Tuz.

Hazırlanışı:

*Kıymaya 1 adet kıyılmış  soğan, 1 yumurta,  kırılmış  pirinç,  kara biber,  pul  biber, kimyon  ve tuz katarak güzelce  yoğurun.

* Yuvarlak  köfteler  hazırlayıp  bir tepsiye dizin.  Üzerlerini  kapatıp  dinlendirin.




*Yayvan tencerede piyazlık doğranmış  2 adet soğanı zeytin  yağında  sote  edin,  soğanlar  yumuşayınca  biber  salçası ve rondo da kıyılmış  domatesleri ekleyin.

* Biraz  çevirip  2 çorba  kaşığı un katın,  karıştırmaya  devam edin.  Yavaşça  soğuk  3-4 bardak  su döküp sulandırın. Defne  yaprağı ile lezzetlen dirin.



*Kısık  ateşte  pişirmeyi  tamamlayıp, kıyılmış maydanoz serpiştirin.

Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder